LMF Logo
Eng

Om Langesund

Langesund er ikke bare musikk og festivaler. Herfra kan du ta ferge til Danmark eller øyhoppe i skjærgården. Det er bare noen steinkast fra konsertene til flotte strender, kyststi og fiskeplasser. Byen er omringet av unik geologi og vernede naturområder.

Visste du at Langøya er et av de mest artsrike områdene i hele Norge, og at Langøya hovedgård har uoffisiell verdensrekord i antall arter i en middagsmeny? Eller at Langesund er en av de gode matdestinasjonene i Telemark med fylkets beste pizza og egen ostefabrikk?

Heftig og intens

Sommeren i Langesund er kompakt, heftig og intens, men også romantisk og avslappende. Sommeren i musikk- og festivalbyen Langesund er et frikvarter der absolutt alt kan skje. Ser vi bort fra kommuner med mindre enn 2000 innbyggere ligger Bamble på andreplass, kun slått av Oslo, i Norsk kulturindeks i sin rangering av norske konsertkommuner. Det er tre grunner til at vi scorer så høyt: Langesund og Bamble har langt over 100 konserter på sommeren og Wrightegaarden er landets fremste sommerscene. Hver sommer gjennomfører vi også en rekke store og små festivaler.

Sist men ikke minst har vi en levende underskog av frivillige og profesjonelle arrangører som sørger for et mangfoldig konserttilbud både i og utenfor sommersesongen.